Besök på Gunillaberg

 

Söndagen den 17 juni gjorde föreningen Alle´konst Mariestad en medlemsresa till Tage Andersens konstträdgård Gunilaberg i Bottnaryd. Man tror nästan man åkt fel då man kommer in på en liten smal grusväg i skogen och får gå en bit innan man ser byggnaderna. Det smakade gott med fika när vi kom fram.

Trädgården är belägen runt ett säteri med byggnader från 1600-talet. Det byggdes som jaktslott till Drottning Kristina. Konsten är en blandning av gammalt och nytt, ljudinstallationer, växter,  konstnärliga möbler och annat i olika metaller och trä. Om man går ”himmelstrappan” ner i skogen bakom huvudbyggnaden hänger stora konstverk mellan träden.  Toaletten utomhus var en installation med hö på golvet, vattentoa och handfatet en vattenkopp för djur. På gården finns många djur såsom, tjurar, hästar, får, grisar, olika höns mm. Vi hade tur som fick lyssna på när en pianist och sopran övade inför kvällens konsert i orangeriet.

Besöket avslutades med en sen lunch i ett stort växthus.

Man får säga att vi hade tur med vädret eftersom det endast föll ett stilla regn och delvis var uppehåll när vi var i trädgården och började störtregna när vi påbörjat hemresan.

 


Posted in -Okategoriserat